Koska Possumunkkia ei tänä vuonna kutsuttu Linnan Juhliin, vietin päivän leipoen ja kokeillen uutta joululahjaleluani eli ROBOTTIMOPPIA!! Nostelin matot makuuhuoneesta pihalle, ja komensin robotin hommiin. Suljin oven ja menin keittiöön väkertämään pikkuleipiä.

Tasainen hurina kuului oven läpi keittiöön. Välillä oli aina ihan pakko käydä kurkistamassa, mitä robotti teki. Siellä se ahersi pientä kehää kiertäen. Tarkkaa työtä teki, välillä pyöri samaa nurkkaa useammankin kerran.
- Hyvä! Jatka samaan tapaan, Possumunkki sanoi rohkaisevasti ja meni jatkamaan paistourakkaa.

Jossain välissä katsoin imurin puunanneen makuuhuonetta jo tarpeeksi. Pyyhin lattian vielä pikaisesti kostealla, ja siirsin robotin eteisen kimppuun.

Pikkuleivät paistettuani siirryin robotin kaveriksi siivoamaan. Siirsin ensiksi sohvan ja komensin robotin sohvantaustaa jynssäämään. Sitten pyyhin sen perässä kostealla. Seuraavaksi kirjahyllyjen taustat. Robotin nuohotessa lattioita, pyyhin itse seinät ja katot kostealla. Vaikka siivouksessa suurin työ onkin juuri mattojen ulosvienti ja lattian tyhjennys irtoroinasta ja huonekalujen siirtely, oli robotista silti apua. Ja ainakin sillä oli HAUSKA leikkiä!! Jos moppirobotti tekee siivouksesta hauskaa, ei se ollut ollenkaan turha ostos!!

Tänään saan siis lisätä siivousjoulukalenteriin kirjahyllyt ja niiden taustat, sohvan taustan, katot, seinät.
Siivous alkaa olla loppusuoralla. Ehkä tyydyn jo tähänkin. Vielä puuttuis eteisen kaappi, makuuhuoneen laatikostot, siivouskomero, saunan ja WC:n tehopesu. Ei olis enää paljosta kii. Mutta katsotaan...!


LUUKKU 1 : 27.9 pesty pikkueteisen katto, seinät, lattianraja, lattia, ovet, ovenikkunat

LUUKKU 2 : 28.9 pesty seuraavan eteisen katto, seinät, peilit, lattia myös kenkätelineen alta ;)

LUUKKU 3 : 29.9 Keittiönlaatikoista leikkuulauta sekä toiseksi ylin laatikko, joka sisältää haarukoita, veitsiä, lusikoita ym...Pesin ja kiillotin ne kaikki. Ja koska niitä oli niin hurjasti, annoin osalle lähtöpassin ja pakkasin ne muun kirpputorille lähtevän roinan joukkoon.

LUUKKU 4 : 11.10. Kirpputorikamat hinnoiteltu

LUUKKU 5 : 15.10. Nurkkalaatikosto makkarista siivottu ja tyhjennetty turhasta roinasta
LUUKKU 6 : 16.10. Yksi keittiön kaappi siivottu. Pullot kauppaan ja roinat kirpparille

LUUKKU 7 : 18.10. 4 kpl keittiönkaappeja, uuni ja hella
 LUUKKU 8 : 30.10. 6 kpl hyllyjä vaatehuoneesta. Pesty, vaatteet tuuletettu ja jaettu säilytettäviin ja kirpparille meneviin sekä viikattu hienosti.Pesty myös hyllyn päällys, katto ja tuuletuskanava. Kuolleet linnut pois tuuletusaukosta :O

LUUKKU 9 : 31.10   2 hyllyä lisää vaatehuoneesta. Hyllyt pesty ja vaatteet käytetty ulkona.

LUUKKU 10 :  1.11. Vielä 2 hyllyä lisää vaatehuoneesta. Nyt on sen puolen hyllyt kaikki pesty. Toinen puoli vielä jäljellä.
LUUKKU 11 : 6.11. Vaatehuone siivottu kokonaan loppuun

LUUKKU 12 : 13.11. 2 keittiönlaatikkoa pesty ja järjestelty.

LUUKKU 13 : 15.11.  Ylemmän keittiönkaapin alin hylly ;)

 LUUKKU 14 : 21.11.   Ylemmän keittiökaapin hyllyt loppuun, seinä sen takaa. Tiskikaappi ritilöineen. JEE

LUUKKU 15 : 28.11. Keittiön alakaapit

LUUKKU 16 : 29.11 : 3 kpl keittiönkaappeja, keittiön takaseinä. KAIKKI KEITTIÖNKAAPIT on nyt siivottu !! :D

LUUKKU 17 : 6.12 : kirjahyllyt ja niiden taustat, sohvan taustan, katot, seinät.