En ole niin kiltti, etten tekisi pahaa kärpäsellekään. Liiskaan ne äkkiä, jos tunkevat sisälle.  Hyttyset nirhaan myös. Mutta erityinen vihasuhde mulla on ampiaisten kanssa. Se on molemminpuolista! Vai mitä sanotte tämäniltaisesta sodasta :

Istuin illansuussa terassilla kaikessa rauhassa kirjaa lukemassa. Äkkiä alkoi ympärillä surista ja pöristä. Ampiaisten ääntä on välillä vaikea hahmottaa. Ensimmäiseksi työnsin oven kiinni, etteivät änkee sisään. Sitten aloin tähyillä, missä ne inhat olennot pyörii? Katonrajassa pörräsi kimalainen ja sen vanavedessä suurin koskaan näkemäni amppari!! Aukaisin oven luikahtaakseni salamannopeasti sisään! Pelkään ampiaisia, ja ne vaistoaa sen. Ihan kuin koiratkin vaistoaa, ketkä niitä pelkää.

Hetken aikaa kuulostelin ovella, vieläkö pörisee. Ei kuulunut pörinää sisälle asti. Raotin ovea ja näin pörriäisten tappelevan keskenään katonrajassa. Mistä ne tappeli? Kenties pesäntekopaikasta? KÄÄÄÄKK!!! 

Seuraavaksi nettiin googlettamaan ampiaisten karkoitus. Ne saa karkotettua kuulemma karvasmanteliöljyllä, jota saa apteekeista. Ei käy. Apteekki on kiinni sunnuntaisin. Seuraava hakutulos neuvoi käyttämään Raid-myrkkyä. Lähdin siitä paikasta ostamaan sitä kaupasta.

Kaupasta autolle kävellessäni heiluttelin voitonriemuisena kädessäni pelottavaa Raid-pulloa. Samassa huomasin ampiaisen pörräävän ympärilläni. Mietin oliko sama amppari seurannut minua kotoa asti? Vai oliko satunnainen kaveri, joka tunnisti vihollisensa myrkkypullosta. Onnistuin pakenemaan autoon. Vielä peruuttaessani pois parkista vihainen amppari kiersi ikkunan takana yrittäen sisään.....