Huh!! Kauheesti siitepölyä. Oon pessy terassin ja puutarhakalusteet jo ties kuinka monta kertaa. Aina ne vaan kellertää siitepölystä. Autokin on taas ihan siitepölyssä, vaikka on eilen pesty. Sormet syyhyis myöskin mattopyykille, mut ei kannata tässä vaiheessa, kun kuivattaessa nekin sais ison siitepölykerroksen.  Silmät punoittaa ja kyynärtaipeet on täynnä ihottumaa, mutta onhan se silti ihanaa, kun kaikkialla on niin kaunista!

Ja aamulla töihin pyöräillessä linnut laulaa niin ihanasti. Pyöräillessä muistui mieleen, kun Hilma-täti kertoi lapsena näkemästään kylätappelusta. Siinä oli kylän miehet kaikki yhdessä kasassa nyrkkitappelussa. Pikkuinen Hilma katseli sivusta. Hilman isä tuli tappelijoita hillitsemään. Kävikin niin, että eräs tappelussa mukana oleva mies mäiskäsi toista nyrkillä selkään, ja tämä mies luuli Hilman isän lyöneen häntä. Tämä lähti tulemaan Hilman isää päin. Isä lähti karkuun, ja soittamaan poliisille. Hilman kotona, kun oli siihen aikaan jo puhelin. Oli niitä kylän harvoja taloja, joissa sellainen oli. Poliisi lupasi tulla pikemmiten nopealla ajoneuvollaan eli polkupyörällä!! Kauanko lie kestänyt poliisilta polkea 15 kilometriä tappelupaikalle. Pikkuinen Hilma ei ollut jäänyt kauemmaksi aikaa kylätappelua seuraamaan, mutta arveli nyt vanhana, että ehkä tappelijat olivat hajaantuneet jo ennen polkupyöräpoliisin paikalle polkemista.

Jaa, menikö sivuraiteille? Pitikö mun kirjottaa laihduttamisesta? Ei jaksa tänään. En jaksa myöskään kirjata mitään menuja tänään. Ehkä sitten huomenna..?

P.S. Torilla oli jo kotimaista mansikkaa. 5 euroa, ihan pieni rasia, johon mahtuu ihan muutama marja. Jättikokoisia olivat! Millähän kasvatettu? En raaskinut ihan vielä ostaa...