Ei nukuta, vaikka pitäis, sillä aamulla on aikanen herätys. Onkos nyt joku täysikuu tulossa? Pitää sitten kirjoittaa tänne vaikka jokunen sananen..

Taas kerran Possumunkki ja Rinkeli tapasivat kuntosalilla. Possumunkki oli tähän asti pitänyt laihdutuskuurinsa salaisuutena. Nyt kuitenkin Rinkelin painostettua Possumunkkia eräälle netistä löytämälleen dieetille, oli Possumunkkikin taipunut sitä noudattamaan. Tähän astisia laihdutuksiaanhan Possumunkki ei ollut myöntänyt. Jollain kuntosalikerralla Rinkeli oli huomannut Possumunkin laihtuneen "vähän" vyötäröltä, mutta oli luullut sen johtuneen vain Possumunkin kovasta, "ihan vain parempaa unta saadakseen"-liikuntainnosta.

Kuntosali oli tyhjä heidän aloittaessaan salilla.

- Noh, jokos sinä olet käynyt vaa´'alla? Rinkeli tiukkasi. - Onko dieetillä ollut vaikutusta?

- Joo, maanantaista on lähtenyt kilo, Possumunkki leuhki.

- Ei voi olla! Mulle on tullut puoli kiloa lisää, Rinkeli harmitteli. - Miten voi olla, että toisella lähtee ja toisella tulee lisää? Ei voi mitenkään lähteä kiloa parissa päivässä.

- Onhan joiltakin lähtenyt kuulemma kolmekin kiloa viikossa sillä dieetillä, Possumunkki totesi.

Possumunkki oli tässä kyllä hieman vilpillinen, sillä siinä kilossa oli luultavasti mukana myös viime viikkoista laihdutusta, joka tosin oli tapahtunut hieman epäterveellisemmällä tavalla kuin tämä Rinkelin innostama.

- Se on sitten vihoviimeistä, kun menee kylään, niin siellä ei tajuta, mitä sana dieetti tarkoittaa. Minä selitin, että minä en syö ollenkaan leipää. Kuuroille korville menee! Huudetaan vaan pöytään, ja oikein sanotaan vielä, että täällä on leipää, tule syömään! Ja siellä toisessa kyläpaikassa oli vielä täytekakkua, eikä siinäkään mitkään puheet auta, Rinkeli selitti.

- Niin se on, Possumunkki ymmärsi sen hyvin. Ilmeisesti Rinkelilläkin oli omat Hilma-tätinsä.

 

He jatkoivat puurtamistaan. Salikin oli alkanut täyttyä myös toisista kuntoilijoista.Sitten Rinkeli rikkoi puuskutusten täyttämän hiljaisuuden.

- Vai että laihtunut? Jokos sulla on vaatteita käynyt suuriksi? Rinkeli tiukkasi katsoen hieman epäilevästi Possumunkin paitaa, joka ei ollut sieltä löysimmästä päästä.

Possumunkki katseli hieman vaivautuneena ympärilleen. Entisenä salalaihduttajana moinen ääneen muiden kuullen puhe laihduttamisesta tuntui hieman epäsopivalta. Mitä useampi tiesi laihdutuksesta, sitä enemmän paineita se toi onnistumiseen. Ja Possumunkki halusi pelata varman päälle. Paljastaa kaiken vasta sitten, kun se oli näkyvää. No näkyväksihän se tässä pikkuhiljaa oli tullut, sillä aika moni oli jo kommentinut Possumunkin laihtumista. Se tuntui toisaalta kivallekin mutta toisaalta vähän nolotti. Vähän niin kuin jonkun salasuhteen paljastuminen!

- On mulla vaatteita käynyt jo väljäksikin, Possumunkki myönsi.

- Sulle tulee sitten uusien osto eteen, Rinkeli totesi.

- Noo katsotaan, Possumunkki tuumi. - On mulla aika monenkokoisia vaatteita kaapissa. Pääseepä sitten vaikka kirpputorille myymään.

- Onpas sinulla mieli muuttunut! Joku aika sitten et tahtonut kuulla puhuttavankaan laihdutuksesta etkä ruokavaliosta! Taidat mennä tämän jälkeen vielä lenkillekin, Rinkeli paasasi.

- Enpä tiedä. Kävin jo aamulla, Possumunkki vastasi.

- Ja sanoit, ettet aamusta ainakaan millään lähtisi lenkille! Rinkeli jatkoi.

- Noo, se oli silloin, possumunkki vastasi

- Oletko sinä noudattanut ihan kirjaimellisesti sitä dieettiä? Rinkeli kysyi.

- Aikas lailla, Possumunkki vastasi.

- Minä en muistanut, mitä siinä piti syödä. Soveltelin vähän, Rinkeli vastasi. Ja tokaisi sitten :

- KYLLÄ SINÄ OTAT IHAN LIIAN TOSISSASI SEN DIEETIN!!