Eräänä kesäiltana Possumunkki ja Rinkeli olivat uimassa vakiorannallaan. Ei tainnut olla ihan kesän helteisin päivä, koskapa rannalla ei näkynyt muita uimareita. Viereisen mökin rantasaunalla näytti kylläkin olevan porukkaa.

Possumunkki ja Rinkeli uivat ja vesijumppasivat, sekä juoruilivat vedessä. Yhtäkkiä viereisen mökin rantasaunan ovi avautui. Sieltä ilmestyi laiturille kaksi saunojamiestä aataminasussaan. Possumunkki ja Rinkeli katsoivat häveliäästi muualle. Miehet sensijaan eivät olleet moksiskaan.

-Iltaa, onkos vesi lämmintä? Toinen miehistä kysyi seisoen laiturilla ilman kainouden häivääkään. Ei yrittänytkään peitellä edes niitä salatuimpia paikkojaan.

Possumunkki nielaisi. Rinkelilläkin jäi suu auki.

- O...onhan se, oikein lämmintä, Possumunkki sai sitten lopulta änkytettyä.

- Juu, juu. Lämmintä on, juu, Rinkelikin intoutui todistelemaan.

Miehet laiturilla höpöttelivät niitä näitä aivan kuin yllä olisi ollut viimeisen muodin mukaiset Adidaksen muotiuimahousut. Hyppäsivät sitten itsekin veteen. Possumunkki ja Rinkeli tekivät tilaa siirtyen mahdollisimman kauas kaksikosta.

Aikansa polskittuaan miehet häippäsivät takaisin saunaan. Possumunkki ja Rinkeli olivat hetken hiljaa, sitten Rinkeli sanoi :

- Huomasiksää, että NE OLI ALASTI?!

- Huomasin, joo, Possumunkkikin myönsi hoksanneensa heidän yllään sadusta tutut Keisarin uudet vaatteet. - Mutta arvelin, että on paras olla kuin ei olisi huomannutkaan.

- Joo, muina miehinä vaan, Rinkeli sanoi.

 

Ja sitten Possumunkki ja Rinkeli nousivat vedestä ja häippäsivät kiireesti ennen kuin joutuvat todistamaan miesten uutta nakuryntäystä rannalle...