...Possumunkki kierrättää...

Tuolla joskus aikaisemmin kerroin, kuinka mun kirppispaita lähti jo toiselle kierrokselle, kun ostin sen vahingossa itelleni takaisin. Tässä tulee Possumunkin fiksut kierrätykset kakkonen...

Sain tuttavalta tiedon, että heillä ois ylimääräisiä mattoja jaettavana. Hyväkuntoisia, mutta tarpeettomia. Pesua vailla, mutta ei muuta vikaa. Menevät roskiin, jos ei kukaan huoli.

Hamstrausvimma heräsi. Menin tietysti siitä paikasta katsomaan. Peräkonttiin lähti 6 mattoa. Ainahan mattoja tarttee, tuumin nimittäin.

Seuraavana päivänä matonpesupaikalla tuskailin, että pitikin mennä hamstraamaan. Tässä se on nyt ahneen palkka, kun saan jynssätä näitä mattoja. Kolme tuntia siinä meni.

Sitä seuraavana päivänä tutkin huusholliani ja mietin, tarttenko oikeestaan mitään lisämattoja? Mihin ne muka mahtuu? Siivouskin muuttuu työläämmäksi, kun on liikaa mattoja. Tähän asti mun periaate on ollu pitää vain pieniä ja kevyitä mattoja, jotka on helppo puistella. Melkein jo salaa mielessäni toivoin, että voro ois vieny ne matot kuivauspaikalta.

Mutta sain taas todeta, että meilläpäin on rehellisiä ihmisiä. Vielä kertaakaan ei oo matot hävinny kuivauspaikalta, eikä ne ollu hävinny nytkään. Ihan kauniilta ne matot näyttikin siinä kuivaustelineellä. Lastasin ne taas autoon ja kotiin.

Kotona sitten kokeilin niitä monin eri päin lattialle. Totesin, että värit riitelee pahasti muun sisutuksen kans. Ja totesin tykkääväni enemmän vanhoista matoistani, jotka olin suunnitellut hävittäväni. Aloin jo ahdistua uusista matoista. Mietin, heitänkö ne sittenkin itse roskiin, - pestyinä!!

No lopulta sain 3 kivoimman väristä mahdutettua lattialle vanhojen mattojen sekaan ilman liiallisinta väririitaa. Kolme muuta lastasin säkkiin ja Uffin laatikkoon, kun hoksasin, että sinne saa viedä vaatteiden lisäks myös kodintekstiilejä. Olihan ne pestykin, joten pitäis kelvata. Mutta nyt jätän hamstrailut vähäks aikaa, ainakin jos en oo varma, että tosiaan tartten sitä hamstrattavaa...