Lueskelin tässä blogeja. Joku kertoi oudosta kaveripyynnöstä facebookissa. Muistui siinä mullakin mieleen eräs vuoden, parin takainen juttu, kun sukumme sai uuden, yhteisen fb-kaverin...

Olin silloin vielä aika uusi naamakirjassa, joten siihen aikaan kaveripyyntöjä tuli usein. Nykyään sellanen on jo harvinaista, kun lähes kaikki kaverit alkaa olla jo fb-listalla. Jonku kerran nimi oli oudompikin. Lapsuudenystävistä, kun ei välttämättä enää tiedä, millä sukunimellä siellä liikkuvat. Yleensä henkilöllisyys oli kuitenkin aina selvinnyt. Eikä mulla ole ollut tapana hyväksyä ihan tuntemattomia kavereiksi.

Sillä kertaa tein kuitenkin poikkeuksen. Tämä nimeltä ja naamalta tuntematon naishenkilö oli nimittäin yhden poikamiesserkkuni kaveri myös. Profiili oli julkinen ja näytti asialliselta. Kahden lapsen yksinhuoltaja. Ja kun oikein tarkkaan mietin, muistelin kuulleeni serkkuni seurustelevan sillä erää jonkun vanhemman yksinhuoltajanaisen kanssa. Siinä ratkaisu, hän on serkun tyttöystävä, ajattelin ja klikkasin hyväksymisen.

"Serkun tyttöystävä" oli innokas kommentoimaan. Tykkäsi kaikista jutuista. Ihan hyvä tyyppi, ajattelin. Sukuunkin pääsi sisälle nopeasti, sillä pian kaverilistalla näkyi jo monta muutakin serkkua. Fb-ystävyys jatkui...

Sitten kerran eräillä sukujuhlilla satuin kysymään yhdeltä serkulta, että tunteeko hän hyvinkin tämän yhteisen fb-kaverimme. "Eei, en mä häntä tunne ollenkaan. Luulin, että hän on sinun ystäviäsi. Siksi hänet kaveriksi hyväksyinkin." Juttuun yhtyi muitakin serkkuja. Selvisi, että kukaan meistä ei tuntenut tyyppiä, eikä hän ollut kenenkään sukulaisemme tyttöystäväkään. Nauroimme ja ihmettelimme, mistä hän oli keksinyt ryhtyä koko sukummeystäväksi. Totesimme, että eipä hänestä haittaakaan ole ollut, joten olkoon kaveripiirissä, kerta suvustamme tykkää :)

Salaperäinen ystävyys jatkui vielä jonkun aikaa. Sitten yhtäkkiä huomasin, että nainen oli kadonnut kaverilistaltani, kuten serkkujenkin listoilta. Katosi yhtä yllättäen kuin oli tullutkin. Olo oli oikeastaan vähän haikeakin, kun salainen ystävämme oli kadonnut.