Kello lähenee keskiyötä, ei nukuta, ja aamulla on aikainen herätys. Nyt on siis, mitä mainioin aika vastata Rozin blogin haasteeseen : Listaa 20 asiaa, joista nautit :http://kiltisti.vuodatus.net/blog/2878963#6476565

Eli täältä pesee. Nää ei oo paremmuusjärjestyksessä, vaan luettelen siinä järjestyksessä kuin tulee mieleen

1. Meri/järvi. Joko rannalla kävellen, istuskellen ja luontoa tarkkaillen tai uiden aallokossa. Järvessä on kiva uida myös tyynellä ilmalla. Etenkin yöllä!

2. Metsä. Sen rauha. Linnunlaulu. Mustikat.Suopursut. Sammal. Tuulen humina. Puut.

3. Tuli. Nuotion tai mökillä hellan sytyttäminen. Tulen rätinä ja kauneus. sitä voisin seurata tuntutolkulla. Tulessa, kuten vedessäkin on jotain rentouttavaa.

4. Lumi. Se on niin kaunista. Tuossa joku aika sitten, kun oli niitä lumettomia talvia, tajusin kuinka talvi-ihminen olenkaan. Kaipasin lunta.

5. Pakkanen ja tähtitaivas. Nää kaksi asiaa liittyy tiiviisti yhteen. Pakkasluonto on äärettömän kaunis, ja silloin näkee myös kirkkaimmat tähtitaivaat. Ihana ääni on myös pakkaslumen narskuna kengän alla. Rakastan myös metsäretkeilyä pakkasella. Pakkanen ja nuotio metsässä, pieni hytinä, mutta tuli lämmittää. Siinä on sitä jotakin!

6. Puut. Mun ympärillä on ehdottomasti oltava aina puita, Puut on kauniita, ne tuo elinvoimaa ympäristöönsä. Puiden mukana tulee myös linnunlaulu ja helteellä ne suo ihanan viilentävän varjopaikan.

7. Kukat. Kukkia en koskaan väsy katselemaan. eniten tykkään luonnonkukista, kuten suopursusta, vuokoista, lemmikeistä. Kukkakaupan kukista eniten tykkään ruususta, mutta kaikki kelpaa.

8. Lasten kanssa touhuaminen, vaikkapa majantekeminen metsään.

9. Auringonlaskut, myös auringonnousut, mutta siihen aikaan harvemmin olen hereillä

10. Pitkään nukkuminen ja hyvät yöunet. (Olen yleensä aika huonouninen)

11. Edelliseenkin liittyen rankka liikunta tai ruumiillinen työ, jonka jälkeen on niin puhki, että unensaanti ei tuota vaikeuksia.

12. Hyvät ruuat ja epäterveelliset välipalat. Uunikala, perunamuusi, karkit, jäätelöt ym..

13. Kyläilyt mukavissa paikoissa

14. Mukavat yllätysvieraat

15. Matkustelu joskus (joskus se on kyllä rasittavaakin)

16. Junalla ja bussilla matkustaminen. Tuo mieleen lapsuuden lomamatkat.

17. Yllättävät extemporejutut, tehdä jotain ihan muuta, kuin mitä oli suunnitellut!

18. Vaakalle astuminen, kun vaaka näyttää vähempää kuin edellisellä punnituskerralla.

19. Siivouspäivän jälkeinen ihana olo, kun on siistiä

20. Miten meinasin unohtaa ; uiminen ihan missä tahansa ; kylpylässä, uimahallissa, luonnonvesissä, avannossa...

Nyt olen siis vastannut tähän haasteeseen. Haastan kaikki blogini lukijat listaamaan edelleen 20 ihanaa asiaa, josta nauttii