Olin just kirjoittamassa kommenttia Jagulaarille, kun yhtäkkiä kuului PIIP, maailma  pimeni ja ympärille laskeutui hiljaisuus. Pyykkikone lakkasi linkoamasta. Tietokone lopetti hurinansa. Jääkaappi vaikeni. Vain kellon tikitys ja tuulen humina kuuluivat.Ei mitään hurinoita. Vilkaisin ulos. Katuvalot olivat sammuksissa eikä naapureista näkynyt valoa. Koko kulmakunta oli pimeänä . Se oli oikeastaan aika rauhoittava tunnelma. Siitäkin huolimatta, että mietin pyykkien kohtaloa ja vähän pelkäsin sitäkin, mitä tietokone tuumii moisesta äkkisammutuksesta.

Muistin kirjahyllyllä olevan taskulampun. Hapuilin sitä. Taskulampun valossa lähdin etsimään kynttilöitä ja tulitikkuja. Sytytin kaikki kynttilät, mitä löysin. Myös naapurin ikkunasta näkyi kynttilä. Hetken aikaa, ehkä puolisen tuntia ehdin nauttia kynttilätunnelmasta ja hiljaisuudesta, sitten sähköt palasivat.

Ensimmäisenä katsomaan pyykkikonetta. Se oli edelleen pysähdyksissä. Ei osannut jatkaa automaattisesti siitä, mihin oli jäänyt. Laitoin sen kiireesti linkoukselle, että ehdin saada pyykit kuivamaan, ennen mahdollista uutta katkoa. En tiedä, jäikö huuhtelu ehkä liian vähälle. ehkä pesen ne huomenna uudestaan. Jos viitsin... Katsotaan..

Tietokonekin käynnistyi ja nettikin toimi. ei siis hätiä mitiä, vaikka jouduinkin n. puolisen tuntia viettämään ilman  kirkasta sähkövaloa ja hurinoita.