Tästä on nyt jo jonkun verran aikaa, niin kärsii jo punastumatta muistella.

 

Possumunkin ja Rinkelin yhteinen tuttava, Inkivääri, oli täyttämässä pyöreitä. Inkivääri puheli innoissaan päivästä ja pyysi Possumunkkia ja Rinkeliäkin tulemaan kemuihin. Vaatimattomasti hän kuitenkin aikoi päivää viettää.

- Ei mitään hienosteluja eikä juhlallisuuksia! Pidetään rento saunailta muutamien kavereiden kesken, Inkivääri sanoi vaatimattomasti ja antoi saunapaikan osoitteen.

Rento saunailta muutamien kavereiden kesken. Sehän kuulosti ihan hauskalta.

 

Rento saunailta lähestyi.

- Mitä sinä aiot laittaa sinne päälle? Possumunkki kysyi Rinkeliltä. - Pitääkö sinne laittaa juhlavaatteet.

- Hmmm, Rinkeli mietti.  Kerrankin hänkin oli vähän ymmällään.  - Ei kai, jos se kerran rento saunailta on. Hankala riisua ja laitella iltapukua päälle jossain saunakamarissa. Jotkut mukavat vaatteet vaan kai, Rinkeli tuumi.

Possumunkki oli samaa mieltä. Farkut ja joku mukava paita. Ja pyyhe ja shamppoot mukaan!

 

Saunapaikka löytyi helposti. Silti Rinkeli ja Possumunkki olivat hieman myöhässä saunaillasta. Mutta tuskin se niin nokon nuukaa näin rennossa tilaisuudessa. Rinkeli meni edellä ja avasi oven. Hän harppoi huoneeseen, pysähtyi sitten ällistyneenä, otti askeleen taaksepäin.

- Tervetuloa! Sanoi pukumies ovella. Hänellä oli kravatti kaulassa.

- Ki..kiitos, Rinkeli änkytti, astui sisälle ja jäi siihen oven suuhun seisomaan. Possumunkkikin tuli sisälle. He olivat saapuneet häikäsevän upeaan juhlasaliin, joka oli koristeltu kukkasin. Pöydissä oli valkeat liinat ja niissä istui toinen toistaan upeammin pukeutuneita herroja ja daameja. Juhlakalu itse seisoi lahjapöydän ääressä onnitteluja vastaanottamassa. Rinkeli ja Possumunkki kävelivät sinne vaisusti farkuissaan ja rennoissa paidoissaan.

-Onnea nyt oikein kovasti, Rinkeli sanoi ja kätteli Inkivääriä. Saman teki Possumunkki perässä piilotellen saunakassiaan selän takana. Inkivääri oli hienossa juhla-asussa hattu päässä ja näytti katsovan kovin paheksuvasti arkisessa asussa tulleita juhlijoita.

- Istumaan sitten vaan, Inkivääri sanoi.

Possumunkki ja Rinkeli menivät noloina juhlapöytään. Kaikki olivat juhla-asuissa, paitsi Rinkeli ja Possumunkki, ja yksi Possumunkin toisella puolella istuva tyttö, joka ilmeisesti myös oli ottanut ihan tosissaan puheet saunaillasta. Ilta kului virallisesti syömisten, laulujen ja juhlapuheiden merkeissä. Saunassa ei käynyt kukaan.

 

 

-Olitkos sinäkin siellä Inkiväärin juhlissa? Kysy eräs tuttava myöhemmin Possumunkilta.

- Joo, olin. Farkuissa ja kulahtaneessa puserossa, Possumunkki vastasi. - Kun minä luulin, että siellä on saunailta.

- Ai? Mutta en minä huomannut, että sinä missään kulahtaneissa vaatteissa olisit ollut, tuttava väitti.

- Et varmaan niin, Possumunkki ajatteli, mutta ei sanonut mitään.

 

Ja sen saunaillan jälkeen Rinkeli ja Possumunkki päättivät, että tästä lähtien laitetaan aina iltapuku, tuli sitten kutsu miten muka-rentoon saunailtaan tahansa! !!