Tulipa käytyä tänään lomaosake-esittelyssä. Tuli mentyä, koska puhelimitse sinne oli kutsuttu. "Saa lahjakortin eikä velvoita mihinkään". Tokihan Possumunkki sen tiesi, että myynnistähän siinä on kyse. Ei mikään firma huvikseen ilmaiseksi lahjakortteja jakele, vaikka niin etukäteen uskottelisikin.

Esittelypaikka oli tuttu. Oli siinä kylpylässä Possumunkkikin muutaman kerran majaillut. - Lehtitilauskylkiäisenä! Uimassa oli myös tullut monta kertaa käytyä. - Etukuponkien turvin. Yksi possumunkin harrastuksista on metsästää etukuponkeja kalenterien lisäksi Huutonetistä. Sen verran helposti niitä löytyykin, että lähes jatkuvasti pääsee puoli-ilmaiseksi jonnekin kylpylään. Lehtimyyjille tiedoksi, että Possumunkki on valmis tilaamaan lähes minkä lehden hyvänsä, jos sen kylkiäisenä saa Paratiisivuorokauden kylpylään ;)

No esittelijälle en tietenkään myöntänyt lomailleeni talossa. Myyjälle todettiin vain, että joskus aikasemmin olen ollut lomaosake-esittelyssä, mutta en ostanut. - Miksi et? Myyjä kysyi. - En muista. Ei kai ollut varaa, totesin.

Esittely oli pitkä ja uuvuttava. ei ihan yhtä painostava kuin edellinen esittelykokemus, vaikka tyyppi hakikin lopuksi apurin avuksi kaupantekoon. Myyntitaktiikka oli vähän ovela. Alkoi sadastakolmesta vuodessa loman hintana, mutta pikkuhiljaa selvisi, että on niitä muitakin maksuja. Lomaosakkeen ostohinnan myyjä piilotti kynällä, että eikös ilman sitä kuulostakin hyvältä. ;)

Ei tullut kauppoja. Possumunkki ja kamut nappasi ilmaisen kylpyläyöpymiskupongin ja jatkoi matkaansa toiseen kylpylään polskimaan puoli-ilmaisen huutonet-lippunsa kera.