Tänään isoäiti järkyttyy, jos jossain pilven reunalla Possumunkin touhuja seurailee... Possumunkki antoi tänään piutpaut joulukalenterilleen, eikä laittanut sitten tikkua ristiin joulusiivouksensa eteen. Ei edes pienen pientä pölyhiukkasta mistään pois pyyhkäissy...

 

Eli kertauksen vuoksi :

Possumunkin Kaikkien aikojen tylsin jolukalenteri eli siivousta Isoäidin malliin

Ihana Vanhan Ajan Joulu! Paljon lunta ja pakkasta. Tähtitaivas ja tontut ja pukki poroineen. Kilisevät helikellot. Joulukuusija kynttilät, jotka loistavat kilpaa tähtisilmäin ja hohtavan puhtoisen kodin kera. Kaikki omatekoiset jouluherkut.

Ihana Vanhan Ajan Joulu! Sellainen, jollaisia Joulut on kuvalehdissä! Sellaisen Possumunkki haluaa! Isoäiti siivosi jouluksi ihan perusteellisesti. Puunasi joka nurkan, kaapin, laatikon, katot, seinät ja lattiat. - Huh! Nyt Possumunkin silmät alkavat jo vähän pyöristyä kauhusta. Yleensä, kun Possumunkki on noudattanut kuuliaisesti sitä Marttaliiton neuvoa, että kaapit kannattaa siivota jouluksi vain, jos aikoo viettää niissä Joulunsa. Oikeestaan Possumunkki ei ole siivonnut niiin paljon muutakaan jouluksi kuin kaappeja.. Mutta jospa tänä vuonna siivoaisikin! Kaksi kuukautta aikaa! Pikkuhiljaa, kipinkapin, hitaan sukkelasti edeten, aloittaa Possumunkki Kaikkien Aikojen Joulusiivouksen!! Ja samalla Kaikkien Aikojen Tylsimmän Joulukalenterinsa! Tavoite olisi tehdä siivouksen eteen joka päivä jotakin. Joka päivä joku edes ihan pieni asia! Joten nyt te rakkaat lukijat pääsette painonpudotusyritysten lisäksi seuraamaan myös Possumunkin Suursiivousyritystä. Mitä veikkaatte ; Tuleekohan toteutumaan??

 

Lista siivouksista löytyy alta. Toivottavasti pääsen pikkuhiljaa vähentämään siitä pois aina jotakin.

*********************************************************************************************************************************************

1. Eteisen vaatekaappi (ja laatikot ; pitäisi etsiä parit parittomille tumpuille, ja parsia rikkinäiset.) Takit tuulettaa ja kaappi pestä. (Tuo tumppujuttu etenkin olis tärkeää saada kuntoon ennen pakkasia.)

2. Kaikki keittiön kaapit ja laatikot (ikuisuusprojekti, joka ei valmistu ikinä)

3. Kirjahyllyt pitäisi tyhjentää ja siirtää, että saa pestä lattian myös kirjahyllyjen alta. Pölyt pois hyllyiltä, kirjoista, levyistä ja tuhansista turhista pikkuesineistä. Sitten kaikki kauniisti takaisin hyllyille.

4. Kirjoituspöytien laatikot. Lajittele tavarat tarpeellisiin ja tarpeettomiin. Tarpeettomat hävitykseen!

5. Sauna!

6. Kaikki seinät, katot, lattiat!

7. Eteinen

8. Vaatehuone jääköön viimeiseksi, koska sitä tuli vähän siivottua jo kirppisprojektin yhteydessä. saa mennä vaikka ens vuoden puolellekin.

9. Muu muu muuu

***********************************************************************************************************************************************