Onko nyt olevinaan joku kuutamo? Kovin mustaa ja pilvistä oli ainakin iltasella kotiin ajellessani. Oikein jo hätkähdin, että miten näin aikaisin voi olla näin pimeää..? Se tietää kesän loppua, syksyn tuloa ja joulun, talven...Sinänsä tykkään talvesta ja lumesta. Mutta en syksystä ja pimeästä. En varsinaisesti ole kauhean jouluihminenkään. Onhan joulun laittaminen ihan kivaa. Sitä ilman ei jaksaisi tätä pimeää aikaa. Kynttilät, lyhdyt ja nurkissa hiippailevat punapukuiset tontut kuuluvat tähän vuodenaikaan. Kuten myös lumen odotus. Vasta lumi saa mut joulutunnelmaan. Musta joulu on PLÄÄHH!

Joulu on ihan ihanaa, mutta toisaalta jotenkin niin surullista aikaa. Jouluun liittyy niin paljon odotuksia. Tai oikeastaan joulussa on parasta just se odotus. Joululahjojen miettiminen. Pipareiden leipominen. Joulukorttien tekeminen, lähettäminen, korttipinot postilaatikossa. Pienet yllättävät paketit. Surullisina joulussa on kai se,että se tulee aina vuosi vuodelta nopeammin. Vuosi vaihtuu. Taas yksi vuosi hurahtanut ihan liian nopeasti. Joulu tuo mieleen monet jo poisnukkuneet omaiset. Kynttilät haudoille. Hautausmaan kynttilämeri, - niin kaunista, - ja niin surullista. Joulu ja jouluruuat ; jotka kuuluu tehdä itse ja joista kuuluu tykätä, vaikka ne ei oikeestaan niin kauhean hyviä edes ole. Vai tekeekö joku lanttulaatikkoa muulloin kuin jouluksi? Jos ei, niin miksi ei, jos se kerta on niin hyvää?? Ja jouluruokia kuuluu syödä aina liikaa, tykkäsi sitten tai ei. Sitten on ähky ja huono olo, ja tullut LISÄÄ KILOJA!!! Kamalaa! Mähän oon dieetillä! Sitäpaitsi mun tavote oli pudottaa vielä 10 kiloo jouluksi, eikä mitään tapahtunu! Senkin puolesta joulun tulo sais lykkääntyä vielä mahollisimman pitkälle. Ku ehän mä saa niitä 10 kiloa pois. Ne seisoo sitkeessä tossa mun masulla. Voin nähdä ne joka aamu, päivä ja ilta. Siinä ne jököttää eikä lähe itkemälläkään. Hmm. Pitäiskö mun keksii itelle taas jotain lisäpotkua antavaa? Vaikka että en saa syödä jouluna sitten konvehdin konvehtia, jos en oo saanu tota 10 kilon makkarapötköö pois? Liian paha rangaistus! Ja sit jos saankin, niin sit ahmin niitä konvehteja, kunnes ne kilot on palanneet takaisin. Ehkä joulupukki vois laittaa mut koko jouluks savupiippuun häpeemään. Paitsi ettei meillä oo sellastakaan. Hmm..

Joulun parhaita asioita on jouukuusi. Se on ehdoton tunnelman tuoja! Kuusen tuoksu ja ihanat koristeet. Jos ei ole joulukuusta, en kelpuuta muitakaan koristeita! Mun jouluun riittäis vaikka pelkästään joulukuusi. Joulukuusi ja minä, possumunkki kuusen alla, sehän on jo ihan kuin joulukorttimaisema!

                                                                                  

Mut mistä tää yhtäkkinen joulutunnelma? Ja kuutamo? Vaikkei nyt taida ees olla. Se tuli kai siitä, ettei mua nukuta. Äkillinen unettomuuspuuska. Jos siihen ei oo syynä kuutamo, niin se on sitten iltakahvi tai autolla ajo. Nuo kaikki virkistää. Mikä nyt neuvoksi ; alkaisko laskee lampaita, vai laitaisko mummon neuvon mukaan vin "silmät kii ja alkais tuhiseen"? Kertokaahan vastaisen varalle lisää vinkkejä unen saamiseen?