Niin... Siitä Hilma-tädin jännittävästä mökkireissusta piti kertoa. Tai ainakin Possumunkin mielestä se oli pelottavaa. Hilma-täti ei ollut moksiskaan...

Se oli näitä alkukevään päiviä. Hilma-täti oli ensimmäistä kertaa sinä keväänä yötä korpimökillä. Hilma-täti oli usein yksin yötä mökillä, mitä Possumunkki aina kauhisteli. Possumunkki ei ikinä uskaltaisi olla siellä yksin yötä. Hilma-tädin mielestä siinä ei ollut mitään ihmeellistä. Sen kun tilasi taksin kyytimään itsensä sinne korpeen ja käski tulla viikon päästä hakemaan takaisin.

Hilma-täti oli aina vähän huonouninen. Hänen käydessään makuulle, alkoi jalkoja pakottaa. Oli pakko nousta vähän kävelemään ja keittämään kahvia. Tätä Hilma-täti teki aina n. parin tunnin välein yöllä. (Possumunkki ei mielellään jäänyt Hilma-tädin luo yöksi, sillä se tiesi unetonta yötä myös Possumunkille. Possumunkki heräsi myös aina 2 tunnn välein noihin Hilma-tädin jalotteluihin.) Sekin kevätyö mökillä meni Hilma-tädillä valvoskellessa. Hän istui, ja keitti kahvia ja kuulosteli luonnon ääniä.

Yhtäkkiä kuului jotain ihan muuta kuin luonnon ääntä. Hilma-täti höristi korviaan. Ihan kuin pihaan olisi ajanut moottoripyörä! Hilma-täti naurahti itsekseen. Että moottoripyörä?! Mitä hassua? Kuka tänne nyt keskellä yötä moottoripyörän kanssa eksyisi? Kello oli 3 aamuyöllä! Hilma-täti epäili kuulleensa omiaan. Kurkkasi sitten ikkunasta pihalle.

Totta se oli! Pihalle oli tullut moottoripyörä. Siitä laskeutui alas nuori mies ja nainen. Hilma-täti seurasi ikkunasta, kuinka pariskunta avasi liiterin oven ja alkoi penkoa siellä tavaroita. Hilma-täti katseli tätä hetken, huikkasi sitten ikkunasta :

- Mitä te etitte?

Pariskunta hätkähti. Eivät varmaan olleet osanneet odottaa, että siellä autionnäköisessä mökissä olisi ketään sisällä. Varsinkaan, kun ei pihassa ollut edes autoa. Sitten poika sai suunsa auki :

- Työkaluja, kun mopo hajos tuonne tienposkeen, hän sanoi.

- Ei siellä ole työkaluja, Hilma-täti sanoi. - Ketä te ootte? Ootteko te jotain mun tuttuja? Tuutteko kahville?

- En minä kuule mitään, kun on kypärä päässä, mies vastasi. Nousivat takaisin moottoripyörän kyytiin ja kaasuttivat äkkiä tiehensä.

**

- En minä vaan tuntenu, ketä ne oli, ja mikä niille niin kiire yhtäkkiä tuli? Hilma-täti ihmetteli asiaa myöhemmin Possumunkille.

- Että moottoripyörä tuli yöllä minun mökille! Olipas se hassua! Hilma-täti päivitteli ja nauroi, eikä uskonut ollenkaan Possumunkin vainoharhaisia kuvitelmia, että se pariskunta mitään murtovarkaita olisi ollut...

 

 

P.S.  Huomenaamulla sitten taas punnitaan... Katotaan, miten käy.