Tästä on jo aika pitkä aika, mutta yhtäkkiä muistui mieleen se päivä, kun Possumunkin farkut katosi...

Ne oli just pesty, ja laitettu pyykkinarulle kuivumaan. Illan tullen niitä ei kuitenkaan näkynyt missään. Ei maassakaan, joten tuulenpuuskakaan ei voinut selittää asiaa. Possumunkki oli harmissaan. Ja kiukkuinen! Kuka kumma kehtasi varastaa vastapestyt farkut toisten pihalta? Kyllä, kun voron kiinni saisin, niin ei hänelle kunnian kukko laulaisi! Nyt olisi pakko pitää vielä toisia, likaisia farkkuja, kunnes saisi nekin pesuun. Vai pitäisikö tässä ihan lähteä kauppoihin etsimään uusia?

 

Turhalta pyykinhakureissulta sisälle palatessaan Possumunkki näki jotakin kummaa! Kiven päällä lasissa oli vaarin tekohampaat! Vaari oli kauniina kesäiltana tullut ulos tekohampaitaan pesemään, ja unohtanut ne siihen lasiin kiven päälle. Mutta nyt oli niittenkin kimpussa varas! Varis oli napannut ne nokkaansa ja oli juuri lähdössä hampaitten kanssa tiehensä.

- Hei, hus hus! Pois! Jätä ne siihen, Possumunkki huusi ja juoksi käsiään läiskyttäen paikalle.

Silloin varis onneksi säikähti ja jätti hampaatkin kivelle. Possumunkki pudotti ne takaisin lasiin ja vei sisälle huuhdeltavaksi ja takaisin vaarille.

- Ei kannata jättää hampaitaan pihalle. Joku voi ne pölliä, Possumunkki varoitti. - Nyt on muutenkin varkaita liikkeellä. Minun housunikin on kadonneet, Possumunkki jatkoi synkkänä.

 

Vasta seuraavana päivänä kadonneiden pöksyjen arvoitus paljastui. Aamupäivällä naapurin isäntä ajoi polkupyörällään pihaan. Kädessään hänellä oli Possumunkin kadonneet farkut. 

- Tuota, tällaiset minä pelastin koiran hampaista eilen. Olisiko nämä teiltä, kun muissa taloissa näitä ei omiksi tunnustettu? Isäntä kysyi. 

Isännän koira oli ollut pikku retkellä ja ihastuneena löytänyt saaliikseen Possumunkin farkut. Niitä se oli kuljetellut ympäri kyliä, kunnes lopulta isäntä oli hoksanut saaliin ja ottanut sen koiralta pois. Yllättävää kyllä, farkut olivat säilyneet ihan ehjinä karkuretkellään. Ei siis muuta kuin uudelleen pesukoneeseen, ja niin ne olivat taas käyttövalmiit!

 

Eikä tällä kertaa kukaan ryöstänyt niitä pyykkinarulta!