Monilla lienee se periaate, että lautanen pitää syödä tyhjäksi. Oon tässä asiassa toisaalta samaa mieltä. Ainakin, jos on itse ottanut ruuan lautaselle. Eri asia, jos joku toinen on läpännyt lautasen liian täyteen. No ei tietenkään ähkyyn saakka kannata syödä edes omalta lautaselta... Ei vaikka ois ihan itekki erehtyny liikaa ottamaan. Mulle harvemmin käy niin. Yleensä maistuu kyllä koko lautasellinen. Ja saan kamppailla mielihalua vastaan ottaa lisää. Paitsi... jos on jotain tosi pahaa ruokaa... kuten eineslihapullia...tai sieniä...tai kalamureketta...

Sitten on sellaisia, kuin Hilma-täti... Hilma-tädille ei suinkaan riitä, että syö lautasen tyhjäksi. Ehei... Koko KATTILA on syötävä tyhjäksi! Lienenkäö jo kertonut siitäkin kauhukokemuksesta, kun jouduin syömään 3 kukkuralautasellista puuroa Hilma-tädin luona? Hilma-täti ei kysele. Hilma-kauhoo lisää, kunnes kattila on tyhjä. Hilma-tädille ei tässä asiassa pärjää kukaan. Paitsi edesmennyt Elmo-setä. Hilma-tädin silloinen "poikaystävä".

Satuin kerran olemaan yhtä aikaa kylässä.  Minä otin kiltisti vastaan kaikki kauhomiset. Luulin niin tekevän Elmo-sedänkin. Mutta Elmo-setä olikin nopeampi. Elmo-setä nappasi kiireesti lautasen syliinsä. "Ei kiitos!"
"Mutta pitää ottaa. Tämä pitää syödä kaikki," Hilma-täti sanoi.
"En minä ota," Elmo-setä vastasi tiukasti.
"Mutta, mutta. Ruoka menee hukkaan, jos sitä ei syö," Hilma-täti selitti.
"Hukkaan se menee lopulta mahankin kautta!" Elmo-setä tokaisi.
Hilma-täti jäi kerrankin sanattomaksi ja lopetti tyrkyttämisen.

Itse ajattelin, että toi oli hyvin sanottu. Hukkaan se ruoka lopulta mahankin kautta menee!