Olin tässä eräänä päivänä Hilma-tädin kans kaupungilla. Ihan vaan kaupoissa kiertelemässä. Etittiin Hilma-tädille uutta syystakkia. Se reissu päättyi niin, että innostuinkin itse sovittelemaan takkeja. Hilma-täti, jonka vuoksi ostoksille olimme alunperin lähteneetkin, istahti tuolille odottamaan, kun myyjä kiikutti minulle vaihtoehtoja.
- Ota tuo! Se on hyvännäköinen, Hilma-täti kehotti toisen sovittamani takin kohdalla.
- Meinaatko?Epäröin.
Myyjäkin nyökytteli. Katsoin peiliin. Pyysin saada sittenkin vielä kerran kokeilla sitä edellistä. Ja taas tätä. Totesin Hilma-tädin olevan oikeassa. Ostin takin. Hilma-täti nousi  ja käveli ovelle.
- Lähdetään, Hilma-täti sanoi.
- Mutta entäs sinun takkisi? Kysyin.
- Minulle kelpaa vielä vanha, sen mitä minäkin nyt liikun. Kyllä se minun elinaikani vielä kestää, Hilma-täti tokaisi.
- Mutta...
- Minua väsyttää. Lähdetään, Hilma-täti sanoi.

Lähdimme kävelemään autolle. Yhtäkkiä joku takana huusi nimeäni. Käännyin katsomaan, Sirkku! Vanha tuttava kouluajoilta. Yhtä kuvankaunis ja hoikka kuin ennenkin! Huokaisin kateellisena. Miten joku voi pysyäkin noin laihana! Vaihdoimme pikaiset kuulumiset. Sitten Sirkku lähti menemään. Heti, kun hän oli kääntänyt selkänsä, Hilma-täti kysyi kuuluvasti :
- Kuka se oikein oli ja miten se oli niin SURKEAN LAIHA?
- Hssss, supatin. - Se oli yks vanha koulukaveri vaan.
- Onko sillä joku sairaus, vai miksi se on niin laiha? Hilma-täti jatkoi hyssytyksistäni huolimatta. - Minä meinasin kysyä itse, mutta kun se lähti niin nopeasti. Olisin sanonut, että pitää syödä kunnolla! Voita leivän päälle ja juoda vaikka kermaa, niin saa vähän lihaa luittensa ympärille! Kyllä syödä pitää! Onneksi sinä sentään osaat sen taidon, Hilma-täti kehui.

Sirkan ripeät askeleet olivat kaikonneet jo kulman taa. Ehkä hän ei kuullut? Ainakaan ihan kaikkea. Toivottavasti. Ja onneksi Hilma-täti ei kerinnyt kysyä Sirkulta syytä hoikkuuteen, jakamaan lihotusneuvoja ja etenkään kehuskelemaan, kuinka hyvä asia on, että...

 POSSUMUNKKI SENTÄÄN OSAA SYÖDÄ PALJON JA KUNNOLLA LIHOTTAVAA RUOKAA!!!