Hilma-täti oli aina innokas marjastaja. Syksyn tullen Hilma-täti alkoi kyselemään, koska lähdetään marjaan. Possumunkki ei ollut ihan yhtä innokas, tai ainakaan nopea, marjanpoimija. Possumunkki tykkäsi kuitenkin oleilla metsässä, joten innostui lähtemään seuraksi ja kyytijäksi. Sitä paitsi Hilma-täti tiesi aina parhaat marjapaikat.

 

Niin lähdettiin taas eräänä syyspäivänä puolukkaan. Possumunkki haki Hilma-tädin kyytiin ja lähdettiin ajelemaan kohti koskematonta korpea. Samaan aikaan siellä jossakin korpiteillä oli myös rallit menossa. Ralliautoja näkyi tien päällä. Hilma-tätiä ja Possumunkkia ei rallit kiinnostaneet. Kumpikin oikeastaan kammoksui moista hurjastelua.

Tie oli mäkistä hiekkatietä. Possumunkilla oli välillä tekemistä päästä autollaan mäen päälle. Varsinkin, kun Hilma-tädin mieliksi olisi pitänyt ajaa ylämäkikin lähes kävelyvauhtia.

- Älä, nyt aja niin lujaa, kun minä en näe, oliko tuossa jo se polunpää siihen hyvään marjapaikkaan, Hilma-täti sanoi yllättävän topakasti. Topakasti sanominen ei ollut Hilma-tädille tyypillistä, mutta marjojen ollessa kyseessä, nousi Hilma-tädin marjastajanvaistot päällimmäiseksi.

- En, mutta, kun minä en pääse tätä mäkeä muuten ylös. Jäädään pian tähän, Possumunkki ähkäisi.

Silloin Hilma-täti äityi päivittelemään : - Niin, kyllä se on varmasti hankala päästä mäkeä ylös. Sinä sen tiedät, En minä tuosta ajamisesta mitään ymmärrä. Sinä olet hyvä kuski.

 

Löytyihän se marjapaikka ja parkkipaikkakin autolle. Ralliautotkin olivat kadonneet toisille tienpätkille, joten metsässä oli ihana rauha ja hiljaisuus. Hilma-täti keräsi 2 isoa ämpäriä puolukoita siinä ajassa, kuin Possumunkki yhden. Sitten kahviteltiin ja syötiin eväitä. Ja lähdettiin kotimatkalle.

 

Possumunkin ajaessa kaikessa rauhassa, yhtäkkiä jonkun sivutien varresta juoksi kolme pikkupoikaa täysillä tien viereen tuijottamaan Possumunkin autoa. Heidän huomatessaan Possumunkin ja Hilma-tädin, katseet muuttuivat ällistyneiksi.

Hilma-täti morjesti. - Naapurin poikia. Heillä on mökki täällä. Tulevat tänne aina rallejen aikaan.

- Ja nyt ne luulivat, että täältä tuli ensimmäinen ralliauto, Possumunkki totesi.

- Ja sitten he juoksevat kertomaan, että ensimmäisessä ralliautossa istui Hilma-täti kartanlukijana, Hilma-täti nauroi.