Täysikuu, muttei tähkäpäitä. EI NUKUTA!

Sähköpostiin tunkee koko ajan uutta laihdutusmainosta. Viimesimmäks etsittiin "vain vakavasti laihdutuspäätöksen tehneitä" tyyppejä. Se sai mut nauramaan ja heittämään postin lukematta roskakoriin. Kukapa vois ottaa Possumunkin vakavasti? Paitsi taannoinen terveydenhoitaja tarkastuksellaan. ..

Terveydenhoitaja kun halus välttämättä punnita possumunkin. Sen jälkeen alkoi tavanomainen voivottelu ja terveyssaarna. Kaikki sokerinen pois. - Ja pah, älä luulekaan, että luopuisin karkeista, ajatteli Possumunkki, mutta sanoi ääneen vaan "juujuu."

- Ja liikuntaa pitäis lisätä, täti jatkoi.

- Voi kuule, kun mä liikun jo niin kauheesti muutenkin. Ei jaksa enempää. Loppuu kunto. Ja jos mä vielä lisää lisäisin liikuntaa, enhän mä muuta kerkeis enää tekemäänkään, Possumunkki selitti, ja muistutti, kuinka just viime viikollakin oli tavattu ulkoilmassa verkkarit jalassa. Että lenkille siinäkin oltiin menossa, ja vauhdikkaasti.

- Se on kyllä totta. Kyllä minä uskon, että sinä liikut kovasti. Se on pakko olla sulla geeneissä. Et sinä varmaan pystykään mitenkään laihtumaan, terveystäti sanoi.

- Näin on, vastasi Possumunkki itsekseen naureskellen. 

Iltalenkillä tuli taas terveystäti vastaan. - Se on mukavaa tämä lenkkeily, eikös vaan? sanoi Possumunkki. Ja jatkoi lenkkiään suklaaostolle lähikauppaan!

 

**

No toi oli sillon se! Nykyisinhän Possumunkki lenkkeilee lähikaupan suklaahyllyn sijasta lähimetsään, laihduttaa niin hartaasti, että kohta varmaan "Vakavasti otettavat laihduttajat" oikein kinuavat Possumunkkia mukaan vakavaan seuraansa. Ja haaveena on seuraaavassa terveystädin tarkastuksessa päästä tokaisemaan, että " Katos kummaa, kun mun geenit on tainnu olla laihdutuskuurilla!"

Unenpöppyrässä unohdin yöllä tästä tärkeimmän sanoman. Piti kertoa, että iltasanomien mukaan nyt voi laihdutusleikkauksen jällkeen jättää läskinsä talteen säilytettäväks. Että jos käykin niin, että vahingossa laihtuu liikaa ja alkaa kaivata vyötäröpullataikinaansa, niin ei hättää, sen saa takasi muullaki tavoin ku syömällä!!