***********************************************************************************************************************************************

Possumunkin Kaikkien Aikojen Tylsin Joulukalenteri ; eli Joulusiivouslista Isoäidin Tapaan

1 tehty

2. Kaikki keittiön kaapit

3. Kirjahyllyt pitäisi tyhjentää ja siirtää, että saa pestä lattian myös kirjahyllyjen alta. Pölyt pois hyllyiltä, kirjoista, levyistä ja tuhansista turhista pikkuesineistä. Sitten kaikki kauniisti takaisin hyllyille.

4. Kirjoituspöytien laatikot. Lajittele tavarat tarpeellisiin ja tarpeettomiin. Tarpeettomat hävitykseen!

5. Sauna!

6. Kaikki seinät, katot, lattiat!

(7. Ulkoeteinen)

8. Vaatehuone jääköön viimeiseksi, koska sitä tuli vähän siivottua jo kirppisprojektin yhteydessä. saa mennä vaikka ens vuoden puolellekin.

9. Muu muu muuu

  - muulistalle lisätty ja tehty : pöytälamppu pesty!

*********************************************************************************************************************************************'

Tänään Possumunkki vietti aikaa kaupunkiasioilla ja uimahallissa, eikä muutenkaan oikein siivousinspis iskeny. Niinpä ihan vaan muodon vuoksi, viidennen luukun takia, tein niin pikkuriikkisen siivoushomman, että puhdistin keittiössä olevan pöytälampun. Pienen pieni, mutta hyödyllinen teko sekin!

 

Kaupassa kiertelin ympäriinsä ostoskorin kanssa. Keräsin koriin kahvipaketin, siivoustarvikkeita, pari maitoa. Sitten, (NYT SULKEKAA SILMÄNNE, TE KAIKKI POSSUMUNKIN LAIHDUTUSKANNUSTAJAT, AINAKIN LOPPULAUSEEN AJAKSI!!) tuli ihan vastustamaton irtokarkkihimo. Niinpä laskin korin maahan ja keskityin valkkaamaan karkkeja. Keräsin niitä pienen pussillisen. Noin parilla eurolla, en sen enempää!! Sitten lähdin kassalle ja lappamaan ostoksia hihnalle. Mutta MITÄ KUMMAA!! Kassalle ilmestyi ensimmäiseksi mandariinipussi ja joululehti. Hetkinen! Olinkos mä sellaisiakin koriini kerännyt. Hetken katselin hölmistyneenä. Missä oli maidot ja kahvipaketti? - ööö, mööö, nää on vääriä tavaroita. Taisin ottaa vahingossa jonkun toisen korin, änkytin kassalle ja jonossa takanaolijoille, jotka pyörittelivät silmiään. Keräsin tavarat koriin ja lähdin takaisin karkkihyllylle etsimään sitä oikeaa koria. Siinähän se jököttikin lattialla. Nappasin sen käteeni ja jätin terveellisemmän korin odottamaan omistajaansa. Sillä välin tietty kassani olikin jo saanut jonoa. Menin toiselle kassalle. Siinä edellä joku maksoi ostoksia mandariinipussista ja joululehdestä. Lienee kerännyt ne koriinsa uudelleen. Viheltelin itsekseni enkä ainakaan mainostanut, että onpas siinä tutunnäköisiä ostoksia...

Ostin mä muuten suklaarasiankin! Mutta en itelle, vaan tuliaiseks huomiseen kyläpaikkaan. Siitä suklaarasian syömisestä mua ei siis voi syyttää. Kuten ei taannoin erään joulun alla eräästä suklaarasiasta työpaikallakaan... Aikamoinen show sekin kyllä!

Joulun alla meidän työpaikalle tulee aina jokunen suklaarasia. Ei monta. Ehkä yksi tai kaksi, parhaana vuonna ehkä kolme. Ja Possumunkin työpaikalla kaikki on suklaalle persoja. Ja niitä rasioita odotetaan kuin kiltit lapset joulupukkia. Ihan niinku kukaan ei saisi sellaisia itse kaupasta ostettua. Possumunkkikin on kova syömään niitä luontaisetusuklaita.

No kerran yhden joulun alla Possumunkki tuli työpaikalle. Kahvihuoneen pöydällä oli suklaarasia. Siinä oli kortti, jossa luki "Hyvää Joulua työkavereille! Toivoo Sikuri"

Mitä että Sikuri oli ihan itse, omilla rahoilla ostanut meille kaikille suklaarasian. Ihan tuli tippa linssiin sitä ajatellessa. Sitten tuli Sikuri itse kahvihuoneeseen. "Oi, sinä olit ostanut suklaata, Voi kiiitos!" Possumunkki henkäisi. Mutta Sikuri ei näyttänytkään iloiselta. Itse asiassa häne kasvonsa olivat vihaiset. "Öö?" Possumunkki ihmetteli. Sitten Sikuri kertoi : " Tänne tuli suklaarasia. Ja minä avasin sen. Ja me syötiin siitä puolet!" "Niiin?" Possumunkki sanoi. Rasia pöydällähän oli avaamaton. "No sitten johtaja tuli tänne ja alkoi huutaa, ettei niitä olisi saanut syödä. Se rasia olisi pitänyt lähettää ensin Osasto kakkoselle ja sitten vasta tuoda tänne. Minä suutuin, niin, että ostin omilla rahoilla kaksi suklaarasiaa. Toisen minä lähetin sinne toiselle osastolle ja toisen toin tänne meille. Ja sen aloitetun minä vein kotiin. Kauhea meteli yhdestä suklaarasiasta!"

"No, huh!" Possumunkki sanoi. Ja oli iloinen siitä, että oli ollut vapaapäivällä sen suklaarasian tullessa, joten ei ollut tällä kertaa sortunut näiden tulenarkojen suklaiden syömiseen!

(Tapellaanko konenkään muun työpaikalla joulusuklaista??!)