Tänään oli jumppa peruttu. Kurja tuuri Possumunkkia harmitti palata kotiin, kun oli jo jumppavarusteisiin sonnustautunut. (Tällä kertaa muistanut laittaa jopa rintsukatkin päälle...)mutta ei hätä ole tämännäköinen! Ainahan voi jumpata kotona itsekin, tuumi Possumunkki!

Hmm... mitäs liikkeitä sitä jumpassa tehtiinkään? Ehkä varminta olisi etsiä joku jumppavideo netistä ja ottaa siitä mallia. Possumunkki googletti aerobic ja pian löytyikin liuta ohjeita. Possumunkki klikkasi jumppasalin kotiin. Ruudulle pomppasi liuta kauniita, notkeita ja hyvävartaloisia tyttöjä hyppimään. Possumunkkikin hypähti kerran. Kuulosteli sitten naapurin suuntaan, että kuuluikohan se kamala tömähdys sinne puolelle ja joko siellä kohta ollaan seinään koputtelemassa. Hiljaiselta kuulosti. Epäilyttävän hiljaiselta. Aerobiccaajat ruudulla sen sijaan tuntuivat ihan kuin vyöryvän suoraan Possumunkin luo. Mitähän ne naapurit ajattelee, kun Possumunkki seuraa täällä jotain aerobic-videota? Kuuntelevat varmaan korva seinässä ja nauravat, että, mitä se Possumunkkikin oikein itsestään kuvittelee, kun luulee pystyvänsä jumppaamaan, ja noin vauhdikkaassa menossa. Possumunkki kääntyi katsomaan naapurin seinään päin. Kuulosteli. Ei kolahduksen kolinaa, ei puhetta, ei viheltelyä, ei mitään. Kyllä ne vaan siellä nyt kuuntelee Possumunkin touhuja. Ja pah! Täältähän ei tule mitään aerobic-näytöstä naapurin suuntaan, luulkoonkin vaan! Etsin jonkun rauhallisemman jumpan. Jonkun josta ei tule meteliä. Possumunkki googletti "kotijumppa". Se kuulosti hyvältä. Ja rauhalliselta.

Esiin ilmestyi tai lista jumppia. Katin kotijumppa, se taisi olla. Possumunkki klikkasi sitä. Esiin ilmestyi taas hoikka ja hyvännäköinen tyttö, joka jumppasi kotiterassilla. Aluksi 5 minuutin alkulämmittely. Hyppelyä. Liian meluisaa, Possumunkki tuumi. Jätän sen väliin. Possumunkki katseli, kuinka tyttö hyppeli. Tuli melkein jo hiki pelkästä katselusta. Päätti sitten tehdäkin ihan oman jumpan. Olihan Possumunkki ollut niin monessa jumpassa, että selviäisi kyllä ilman mitään videoitakin!

Ensiksi Possumunkki teki kyykkyjä. Ainakin sata.. tai melkein... no.. ainakin nyt kymmenen tai niillä main... Sitten Possumunkki teki vatsoja nostaen jalat ilmaan ja piirrellen niillä ympyröitä, ensin pienempiä ja sitten aina suurempia. niitäkin jumpassa oli tehty. Niin kauan, että vatsalihaksissa tuntui. Possumunkkikin teki niitä kauan, aika kauan ainakin... tosin lopetettua ei tuntunut missään, joten ehkä niitä oli jumpassa tehty pari kertaa enemmän... kai... no joka tapauksessa Possumunkki teki niitä melkein kauan. se on pääasia. Sitten Possumunkki teki vielä parisen liikettä jumppapallolla. Sitten tuntui, että niskat-hartiatkin tarttisi vähän verrytystä. Niitä varten etsi vielä kuitenkin yhden videon netistä. 6 min pikaohjelma. Sen kun ottaisi tuohon lopuverryttelyksi, niin eiköhän sitten ole jo ainakin se tunti tullut jumpattua, mitä oikeassa jumpassakin olisi mennyt! Ehkä jopa enemmänkin. Sen 6 minuutin ohjelman Possumunkki teki kiltisti ohjeita noudattaen kaikki liikkeet loppuun. Katsoi sitten kelloa, kauanko oli tullut jumpattua, ehkä vaikka jo 1,5 tuntia? Täh?! 20 minuuttia!! Miten ihmeessä oikeassa jumpassa sai liikkeisiin hyvinkin tunnin kulumaan? No, ehkä kotona tuli liikkeet tehtyä tehokkaammin...

...ja selvästi oli kuntoilu tulostakin tuottanut, kun ei jumppa tuntunut edes missään!!

 

P.S. Pekalle tiedoksi, että Possumunkki joi tänään hiihtolenkin jälkeen teetä. Ja tarkoitus oli ottaa myös näkkileipää, mutta kun paketissa oli enää muutama jäljellä, niin päätti jättääkin ne hätävaraksi vaikka myrskyn varalle ja ottikin ruisleipää, joka menee helpommin pilalle kaapissa kuin näkkileipä.