Mua ei pitäis päästä kauppa-asioille. Oon siihen liian hattarapää. Yleensä unohdan aina just sen, mitä lähdin hakemaan, ja raahaan kotiin kaikkea muuta. "Tee kauppalista," sanotte te varmaan nyt. Niin, kauppalista on hyvä. kyllä mä usein teenkin. Mutta sitten, kun pääsen kauppaan, niin sitä kauppalistaa ei löydy mistään. Ja joudun kumminkin taas toimimaan muistin ja intuiition mukaan. Ja usein käy niinkin, etten kauppalistaa tehdessä tarkista ollenkaan, mitä kaapissa on, vaan luotan siinäkin muistiini.

Tänään tein tarkan kauppalistan leivontakirjan mukaan. Listaan ensimmäiseksi kirjautui "MUFFINSIVUOKIA", sillä muistin, että viimeksi leipoessani niitä ei ollutkaan. Sitten tuli niitä tavallisia : voita ja maitoa jne... Kauppalistaa EN unhotanut kotiin, vaan sujautin sen kassiini. Hieno aloitus, eikö?

Ajoin kauppaan. Astuin Valintatalon ovesta sisään. Jäin seisomaan oviaukkoon ja etsimään kauppalistaani. Hetken aikaa tönötin siinä tientukkona kesken töistätulo-äkkiä-kaupassakäyntiruuhkan, ja yritin löytää sitä laukustani. Uskomatonta, mutta sitä ei löytynyt. Kaikkia muita lappuja oli kassissa, mutta ei sitä kauppalistaa. Niinpä, huolellisista valmisteluista huolimatta jouduin kuin jouduinkin, taas kerran turvautumaan muistiini. Ostiin salaattiaineksia, jauhelihaa, maitoa, voita, suklaata ja kassalle. Juuri, kun kassajonossa oli vuoroni koittamassa, muistin mitä varten kauppaan olinkaan lähtenyt : Ne MUFFINSIVUOAT!!
Juoksin hakemaan muffinsivuokia. Silmiin osui myös sinappi, ja siitä muistin, että kotonahan on ketsuppikin lopussa! Nappasin siis mukaani ketsuppipullon myös ja takaisin jonoon.

Maksaessa löysin ostoslistani. Olin tietysti laittanut sen rahapussiini. Miksi en ollut osannut sieltä luonnollisesti sitä hakea?

**

Kotona ostoksia tyhjentäessä huomasin kaapissa ihan uuden, avaamattoman paketin MUFFINSIVUOKIA. Olin siis jo jollain aikaisemmalla kauppareissulla muistanut niiden vajauksen. Ja jääkaapissa huomasin olevan peräti kaksikin uutta ketsuppipulloa ennestään. Samassa muistin tilanteen toistuneen jo edellisellä kauppareissulla. Yhtäkkiä muistiin oli vilahtanut jostain jo aikaisemmin ajateltu ajatus, että "ketsuppi on lopussa!" Se ketsupin loppuminen oli iskostunut tajuntaani niin, että edelliselläkin kerralla olin ostanut ketsuppia, vaikka jo aikaisemmin olinkin ketsuppivaraston täydentänyt. Nyt on siis jääkaapissa 3 täyttä pulloa ketsuppia, että ihan heti ei ketsuppi tästä talosta tule loppumaan....