No nih! Laihdutusloma on pidetty. Palataan arkeen ja kuriin ja totisen rankkaan laihduttamiseen! Niin valitsin alkajaisiksi kategorian "järkeviä juttuja" pääsäkseni paremmin tähän tiukkaan laihdutusfiilikseen.

 

Loma meni sinänsä ihan hyvin, että paino pysyi samassa! Se mulla oli tavoitekin. Koittaa pysyä siinä painossa, mihin oon nyt päässy. Pelkäsin tosin saavani kilot ennätysvauhtia takaisin. Lomalla luin jonkun UKK-päivittelyjutun jojolaihdutuksesta, jossa kauhisteltiin, kuinka pahimmassa tapauksessa kilot tulee takaisin jopa vauhtiin puoli kiloa viikossa. Ajattelin silloin, ettei se mun mielestä kuulosta ees kovin suurelta vauhdilta. Taatusti pystyisin ite saamaan ne takasin vaikka puoli kiloa päivässä! Onneks niin ei kuitenkaan nyt käyny. Oon mä koittanu silti sen verran järkee mukana pitää, etten ihan ähkyyn itteeni oo syöny. Toi herkkulista oli vähän provoilumielessä kirjotettu. Onhan siinä kuitenkin koko 4 viikon herkut. Ja tosiaan ; se jäätelö on aina jääny van yhteen. Sipsit pariin kouralliseen. Makkara yhteen. Karkit pussilliseen. Pizza kohtalaisen kokoiseen palaan jne..

(Nyt kuulen ihan selvästi jonkun kauhistelevan, että  :  "- Häh, ettäkö jääny ihan yhteen?! Pystyykö joku tosiaan mättämään suuhunsa päivässä MONTA pitsapalaa, jäätelöä ja karkkipussia!!? Että kehtaa tuollaista vielä mainostaakin!" Tähän totean rauhallisesi, että kyllä pystyy, eikä siinä oo ees mitään ongelmaa!!! )

Mutta nyt mun on tarkotus taas jatkaa painon PUDOTTAMISTA!! Eilen jo aloitin taas terveellisellä ruokavaliolla. Siinä aion myös pysyä. Ainakin nyt viikot. Jollain pakollisilla kyläilyreissuilla voin vähän lipsua. Ei oo meinaan kiva jauhaa aina kaikille dieeteistä.

Niin tuosta lomasta vielä, että tulihan sitä kaikenlaista hyötyliikuntaa uinnin lisäksi harrastettua. Veden- ja puiden kantoa, marjastusta ym... Sitä ei vaan niin osaa laskea liikunnaksi. Liikunta on olevinaan vaan niin sellaista suunnitelmallista, että nyt lähetään verkkarit jalassa treenaamaan. Vaikka tosiasiassahan vanhan ajan ihmiset on harrastanu liikuntaa paljon enemmn, vaikkei ne siitä oo kouhkannukaan. Ei oo vaan kerinneet liikuntaa harrastamaan, kun on pitäny polkee 30 kilsan työmatkoja, kantaa vettä kaivosta, hakata halkoja ja lämmittää tupaa...

Eilen kyllä oikein harrastinkin liikuntaa oikein pitkästä aikaa. Kävin testaamassa yhen kuntosalin jumpan, jonne olin saanu vapaalipun. Mietin, miten sitä jaksaa näin kuumalla, mutta yllättäen sali olikin niin hyvin ilmastoitu, että siellä oli mlkein jo viileä.  Jumppa oli tehokas (nyt on olo kuin katujyrän alle jääneellä) ja sen jälkeen kävin vielä uimassa. 

Tänään laiskottaa. Jotenkin tää helle ja laihdutus tuntuu vaan vähän väärältä yhdistelmältä. Helteellä kuulu asiaan löhötä riippukeinussa jätskiä syöden ja limua lipitellen. Eikö vaan?

Koska tää mun uus laihdutusjakso alkaa tällasena löhölaiskana hellepäivänä, tulee sen tavoitteet pakosti määriteltyä aika lepsuiksi. jos 10 kiloa lähtis jouluksi, niin se ois jo ihan hyvin. Ja joka viikko vähäsen... Tai ainaki ees joka toinen viikko... Noo, katotaan, miten tää lähtee käyntiin. Ehkä syksyn viileillä san enemmän puhtia päälle. Katsotaan.